Scroll

Na začátku byla kuchyň. Místo a představa o něm. Jak a pro koho budeme vařit.
A teď je tu kuchyně. Mísa ingrediencí, co jsme kdy a kde ochutnali:

Beskydská jehněčí kýta, co připomene cochinillo lechal v Girona. Domácí králík zas našeho prvního na Brunellu
v Montalcino. Kambala “zrovna vylovená z oceánu”, s vůní indického curry. Krevety a chobotnice
podle starých galicijských receptů. Kuře z Bretagne. Zvěřina místní a divoká a klobásky a ovčí sýr.
Bylinky nadýchaně zelené, vzpomínky vařené, chvíle sdílené.. s hosty, s přáteli.

Mezi plůtky vaříme každý den jedno čerstvé menu. Dáme Vám o něm vědět před příjezdem.
Nabídneme Vám také domácí zmrzliny a sorbety a náš sklep pak bohatý výběr vín.
/ Petr a Daniela Jr.

Dívám se do trávy jako do moře. Raději na dno hrnce než na horu papírů. Roky ve městě jsem vyměnil za každou chvíli na venkově. Kancelář za kuchyň. Vařit se učím od známých i neznámých kuchařů. A vařím jen to, co mi chutná. Každý večer jedno čerstvé jídlo, jako doma. Peču chléb a koláče. Nakupuji od sousedů
a ve vsi. Takhle jsem si svůj život nepředstavoval a mám ho hrozně rád./ Petr

Kambala, mořský vlk, pražma - ryby kupujeme ráno, pečeme na lůžku
ze zeleniny, s čerstvými bylinkami.
Milujeme středomořský styl.

Selečí kotleta se salátem z choriza nebo houbovým rizotem. Vepřová pluma
s koprovým pestem. Netradiční řezy mas
a kombinace nás baví.

Nic nepotěší jako kuře u babičky - pomalu pečené na přepuštěném másle a čerstvé majoránce, s pasírovanými brambory
a hlávkovým salátem se špekem.

mezi plutky

Mezi plůtky ~ boutique hotel v nitru Beskyd/ ADULTS ONLY